reede, 19. aprill 2013

Vannituba

Ma hea meelega hakkaks rääkima kevadistest toimetustest õues, aga meil on veel liiga märg ja vesine, et midagi korralikult teha saaks. Siit-sealt lume alt välja sulanud sodi, mida koer on kuskilt tassinud, olen kokku korjanud, aga suuremate töödega ootan. Riisumisega kavatsen ilusti hakkama saada, aga aiamaa kaevamisel lubasid mul vanemad appi tulla. See esimene kaevamine totaalsesse murusse (kui seda isehakanud muru võib muruks nimeatada) on ikka jube raske, eriti nüüd rasedana. Eelmine aasta sai algust tehtud, niiet ma mõne üksiku asja ikka maha sain, aga siis oli nii palju tegemist, et aiamaa jäi tahaplaanile.

Kuna õues toimetamiseks on mul natuke rohkem kuiva vaja, siis räägin täna hoopis meie vannitoa ehitamisest. Vannituba oli esimene koht, mida me ehitama hakkasime ja peaaegu kaks kuud käisime ikkagi mõne kilomeetri kaugusel Raiko ema juures pesemas. Esimene öö majas oli 13. juuni 2012, ametlikult kolitud saime 15. (siis sai üle antud üürikorteri võtmed ja viimased asjad ära tassitud), esimest korda pesema saime kodus 5. augustil ja tegelikult ei ole siiani vannituba valmis. Panemata on lae ja põrandaliistud, akna ümber liistud, lagi tuleks ikkagi veel korra üle lakkida ja veel nipet-näpet. Kahjuks ei leia ma seda päris alguse pilti sellest õudusest, mida siin enne meid ehitama hakatud oli (mu sülearvuti otsustas mõnda aega tagasi endale täieliku suurpuhastuse teha koos absoluutselt kõigega, mis temas leidus). Küll aga peaks mu vanematel või õel sellest mingit pildimaterjali olema, niiet lisan hiljem juurde. Viimastel piltidel on siis näha, milline vannituba praegu on (siis kui natuke koristada ja kola kokku panna).







Milko poolt saime plaatidele igatahes heakskiidu :)




2 kommentaari:

  1. Mis te palgi ja kipsi vahele panite?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult ei ole meil palkmaja, vaid see nö saepuru maja ehk püstised palgid, mille vahel on saepuru, selle peal on kaks rida laudu, mille vahel mingi papp (see on siis see osa, mis maja ehituse ajast alles jäi) siis on roovitus, vill ja kipsplaat (vanni ümber niiskuskindel, ülejäänud osas tavaline) ehk siis ei olegi midagi peale roovituse ja villa :)

      Kustuta