reede, 5. aprill 2013

Õunapuu lõikamine

Eelmine nädalavahetus käisid mu vanemad Saaremaalt külas ja ühe tööna sai ette võtetud õunapuu lõikamine. Eelnevalt olin ma ise nii nädala jagu uurinud erinevaid artikleid, kuidas õunapuud lõigata, eriti veel kui tegemist on vana ja aastaid lõikamata puuga (välja arvatud see natuke, mis me eelmine kevad tegime). Tegelikult on mul ema aiandust õppinud ja selle tööga päris kursis, pealegi ei lubatud mind puu otsa, sest ma kindlasti kukkuvat sealt alla, seega jäi see töö mul ema-isa teha - ikka nii, et isa oli puu otsas ja ema alt seletas, kuidas ja mis tuleb ära lõigata. Mina sain samal ajal oksi lõkke tassida.
Tegelikult sai lõigatud veel mu teist õunapuud, mis suvel istutatud said, aga sellega läks väga ruttu, sest jänesed olid seda juba enne meid püganud (kuigi tüvi oli kaitstud, siis nende meelest vajasid pügamist kõrvaloksad, niiet mul sisuliselt üks sirge kriips ongi seda õunapuud). Ema aga lohutas, et kui tüvi terve, siis puu taastub, õunasaagiga sellelt puult läheb muidugi nüüd väheke aega.

Enne...

... ja pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar