neljapäev, 19. november 2020

Magamistuba!

*Antud postitus on sündinud koostöös Photowalliga. Kood "meiekodulugu25" annab kuni detsembri lõpuni kõikidelt toodetelt 25% alla.


Meie vanimast lapsest sai sügisel koolilaps ja selleks puhuks tahtsime kinkida talle tema päris oma toa. Nii võtsimegi plaani, et muudame enda magamistoa tema toaks ja enda jaoks remondime ära ühe kahest veel remontimata toast. September muudkui lähenes, aga meie ei olnud enda magamistoaga kuigi kaugel, nii kolisime enda voodi hoopis mõneks ajaks elutuppa, riided pakkisime kastidesse-kottidesse esikusse ja lootsime, et saame peagi magamistoa valmis. Aega läks nagu alati rohkem kui planeeritud, aga nüüdseks on ta valmis!


Aga enne kui me valmis toa piltideni jõuame meenutame remondieelset seisu. 2012. aastal kui me maja ostsime oli selles toas üks köökidest - suvalised põrandal hunnikus olevad kapid ja vana puupliit. Esimene aasta kasutasimegi seda pliiti kütmiseks ja söögi tegemiseks. Hiljem seisis see tuba tühjana ja ca viimased 3 aastat oli kasutusel Raiko kodukontorina. Seni ei olnud me seal remonti teinud, ainult vana lubikrohvi olime seintelt maha löönud ja pliidi olime välja lõhkunud.
2012 märts maja ostes

Suvel alustasime soojamüüri lammutamisega ja edasi läksime nagu ikka vana põranda üles võtmisega. Elutoa põhjal saime õppetunni kogu eluks ja ükski vana põrand enam siia majja alles ei jää. Õnneks vammi kusagilt ei paistnud ja üldse olid siinsed põrandatalad palju paremas seisus kui teistes tubades on olnud, põrandale panime küll uued, aga hoiame need vanad alles, et mõnes õueprojektis kasutada. Põranda ehitusest olen varem kirjutanud ja etapiliselt kirja panema ei hakka, kes huvi tunneb, siis SIIN ja SIIN on põhjalikumad õpetused, mille järgi toimetame.
21.august 2020
30. august 2020
20.september 2020
2.november 2020

Kevadel kirjutas mulle Rootsi firma Photowall ja tahtis meile tapeedi kinkida. Siis mul polnud ühtegi tuba, kus oleks tapeeti vahetada vaja olnud ja lükkasin sel hetkel pakkumise tagasi, aga uurisin, et ehk oleks nad sügisel minuga koostöö tegemisest huvitatud. Sain jaatava vastuse ning lõpuks kui olime oma magamistoa remondiga nii kaugele jõudnud, et sai tapeedi peale mõtlema hakata tuli sobiv välja valida. Sõna otseses mõttes päevade kaupa lehitsesin erinevaid variante. Lõpuks jäi valik neile kahele: mina otsustasin Watercolor - Paynes Grey kasuks, aga väga tugev konkurent oli SEE. Lõplikult otsustada aitas mõte, et kahe aasta pärast kui Raian kooli läheb peaks sellest toast saama tema tuba ja siis ei oleks vaja tapeeti välja vahetada. Samas ma pole enam üldse kindel, kas me sellest toast ikka loobume, juba mõtlen, et ehitame tema jaoks hoopis valmis veel viimase remontimata toa. Eks aeg näitab.

Kuidas seda tapeeti ka paigaldada on?
Merje kodukontori postitusest sain julgust, et tapeet ise seina panna ja midagi rasket polnud. Tapeet on hästi paks, ei veni kuskile poole ja õhumulle alla ei jäänud, sinu seina mõõtmete järgi on tapeedile juba lõikamiskohad ära märgitud ja tapeediliim oli ka kaasas. Kui kogemust üldse pole, siis lihtsalt soovitaksin valida heledama tapeedi, sest sedasi ei jää kahe paani liitekoht nii märgatav, sest tumeda tapeediga jääb valge serv kergesti näha kui paanid täiesti üksteise vastas pole. Aga mina ütleks küll, et algajale ka täiesti jõukohane.


Kui nüüd ülejäänud toa juurde minna, siis ma alati üritan leida võimalikult soodsaid lahendusi ilma oma visioonis järeleandmisi tegemata. Õnneks olen ma suur taaskasutuse fänn, mis aitab sisustamisel tihti omanäoline olla ja samas eelarves püsida. Mitte, et me oleks nii konkreetselt ühegi toa remondi juures paika pannud, kust see ülemine piir jookseb, aga oleme proovinud jääda põhimõtte soodsam-on-parem juurde. Nii on voodi juba varem facebooki marketplace kaudu ostetud, nüüd tuli sealt 40 euroga riidekapp. Seinalambid, aknal olev küünlajalg ja peegel on Keila Sõbralt Sõbrale poest (ja jäid kõik alla 5€) ja Rometi häll on ostetud Kalamaja Vanakraami Poest. 


Kood "meiekodulugu25" annab Photowalli lehelt kuni detsembri lõpuni kõikidelt toodetelt 25% alla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar