teisipäev, 3. november 2020

DIY: Mänguköök

Pidasin siin maha ühe blogipausi. Lühidalt võiks vahepealse aja kokku võtta järgmiselt: Mariette alustas kooliteed ja sai meie magamistoa endale, lastetoast sai poiste tuba, meile sündis beebi, hakkasime endale uut magamistuba ehitama. Nendest kõigest aga järgemööda. Täna kirjutan hoopis meie spontaanselt sündinud mänguköögist.

Suvel tegin ühe suurema asjade sorteerimise ja Uuskasutuskeskusesse viimist ootas ka meie vana kraanikauss, mis jäi meil pärast köögi remonti (mis muideks ikka pole veel täiesti valmis) alles. Unustasin selle üks päev Tallinnasse sõites kogemata maha ja nii ta räästas all oma aega ootas kuni tuli mõte sellest hoopis lastele mänguköök teha. 

Kuna ma ei olnud kindel kui palju sellega mängima hakatakse pärast esimest vaimustust, siis oli mõte kasutada ära asju, mis juba varem olemas on ning uusi asju projekti jaoks mitte osta. Sisuliselt lisasime kraanikausile jalad alla ja tegime taha seina ja oligi kõik! Okei, natuke tegime ikka ilusamaks ja mugavamaks ka - alla tegime riiuli, kus kõiki potte-panne ja muid nõusid hoida, vanaraua hunnikust võtsime välja vana kätepesunõu, et kraanikaussi ikkagi päris vesi ka tuleks ja Raiko ühendas kraanikausile alla torujupi ka, et vesi alumisele riiulile ei jookseks vaid sellest mööda maha. Ma tahaks midagi selle tagumise OSB-plaadiga kangesti ette võtta, et ilusam oleks, aga ma ei tea mida. Ideid kellelgi? Midagi rasket sinna kinnitada ei saa, sest siis on tagasein liiga raske ja köök kukub ümber, lisaks peab arvestama, et kuigi onni alune hoiab suure vihma käest kööki ära, siis on ta ikkagi püsivalt õues. Ma korra mõtlesin värviga telliskivi imitatsioon teha, aga see ei tundunud päris see. 

Kuigi ma plaanisin, et me midagi ei osta selle mänguköögi jaoks, siis Sõbralt Sõbrale poest ostsime  siiski 10senti tükk mõned ilusad pisikesed tassid ja taldrikud, munatopsid ja noad-kahvlid.


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar