laupäev, 9. jaanuar 2021

Mariette tuba

Sügisel alustas meie tütar kooliteed ja seoses sellega leidsime, et koolilapsel peaks olema oma tuba, kus rahus õppida. Seni jagas ta tuba vennaga, aga suvel tuli meil laste magamiste osas oli nii ehk naa liikumisi - nimelt meie kolmas laps kolis meie toast ka lastetuppa. Nii nad suvel magasidki siis üldse kolmekesi lastetoas kuniks Mariette oma toa sai. Ideaalis oleme me juba päris ammu rääkinud, et tahame igale lapsele tulevikus oma tuba ja plaanisime algusest peale, et tuba, mis meie magamistuba oli saab hiljem tütrele.

Meie magamistoa tütre toaks muutmine läks üsna kergelt, sest ta oli rahul olemasoleva tapeedi ja seinavärviga. Viimane oleks küll tegelikult tahtnud värskendust, sest kriipse-kraapse on sinna mõned ikka tekkinud, aga kuna ta paras marakratt on, siis vist veidi ootame sellega ja ehk paari aasta pärast on soov millegi muu järele nii ehk naa. Seega jäigi meil üle lihtsalt sobiv mööbel hankida ja ära paigutada. 

Mu lemmikuks kogu toa juures on kahtlemata Mariette voodi. See on ostetud 10€ eest ja ise ära värvitud Fusioniga toonis Damask. Tuli täpselt selline nagu vaimusilmas ette kujutasin ja tänu sellele projektile armusin ma Fusion mineraalvärvi kogu täiega ära. Lihtsalt nii hea katvus ja ühtlustuvus, et siit tagasi tavalise mööblivärvi juurde on raske minna. Mõte vanaroosast voodist oli mul silme ees juba ammu kui ühte sarnast müügis nägin. Meelega ei tahtnud väga roosaks-roosaks selle toaga minna, sest sellest kasvatakse ikka väga ruttu välja ja üritasin mõnede roosade detailide lisamisega seda roosandust sisse tuua.

Lisaks voodile oli kindlasti vaja kirjutuslauda. Algselt tahtsin ise teha, aga ei jõudnud ja ostsime järelturult. Küll aga meisterdasin ise talle laua kohale liimpuidust ja kanduritest väikse riiuli ja joonistamiseks/meisterdamiseks lisasin sinna alla riidekapi torule ühe seisma jäänud tapeedirulli. Tähtedega ja numbritega plakatid aitas Raiko arvutis valmis teha.






Meiginurk oli ainuke kindel soov, mis tal oma toa kohta oli. Sai selline pisike ja käepärastest vahenditest, päris meigilauaks on ikka vara.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar