pühapäev, 7. juuni 2020

Puude varjualune


Me oleme igal aastal küttepuud ostnud suve lõpus kuivana. Sel aastal hakkasin mina aga muretsema, et mis teeb kriis küttepuude hindadega ja kas üldse suve lõpus midagi osta on. Lühidalt öeldes ostsime igaks juhuks küttepuud kevadel ära. Leidsime hea hinnaga kohaliku teenusepakkuja, kel oli meile juba paari päeva pärast võimalik küttepuud ära tuua. Küll aga ostsime veel kuivamist vajavad puud ning nüüd tekkis vajadus väikese varjualuse järele, et need sügiseks ikka kenasti kütmiseks valmis oleks.
Enne kui üldse ehitama sai hakata tuli eest ära saagida mõned vanad palgid ja ümber istutada üks põõsas. Esialgse varjualuse ehitasin tegelikult hoopis mina. Kruvisin mõned lauad kuuri seina külge ja sinna mõned postid ja valmis ta oligi. Puud said paika laotud ja katuseplaadid lihtsalt virnade peale ning raskuseks tellised otsa. Ei olnud just kõige ilusam, aga samas ju eesmärki täitis. Tagantjärgi rääkisin küll, et ikka nii palju kenam oleks kui katus oleks sõrestiku küljes ja siis saaks talvel ka sinna alla midagi panna.
Enne ehitamist...
Minu ehitatud varjualune

Naljaga öeldes võttis universum mu palvet kuulda ja puuvirnad vajusid varjualuse all nii viltu, et tulid uuesti laduda. No ja kui juba uuesti, siis Raiko tegi minu "leiutise" asemel päris katusealuse ka. Kasutusse läks varasemast ehitusest ülejäänud materjal, ainult 3 katuseplaati ja katusenaelad ostsime juurde. Mahutab maksimaalselt 9 ruumi puid ja kuna me talveks puud kuuri ümber laome, siis on hea seal sel ajal lumelabidat, kelke, õuemööblit jms hoida. 
Raiko ehitatud varjualune. Natuke nagu erineks minu tehtud soperdisest? :D

2 kommentaari:

  1. Väga tubli noormees - kuldsed käed

    VastaKustuta
  2. Kas esimese talvega vajus kokku ära? sellistele tikkudele ehitatud katus küll midagi ei pea :D

    VastaKustuta