laupäev, 10. veebruar 2018

Jaanuar 2018

Aasta on alanud ootuspäraselt vaikselt, ootame soojasid ilmasid, et suurema hooga toimetama hakata. Ülejäänud elutoa põranda ja köögi põranda ülesvõtmisega kaob meil ka suur osa elamispinnast, mis tähendab, et peame end mahutama enda magamistoa, lastetoa ja koridori pinnale. Kuidas see välja kujuneb on praegu üsna võimatu ette kujutada. Soojaga saab vähemalt rohkem õues aega veeta, niiet me päris kilud karbis kogu aeg olema ei peaks. Natuke ruumi annaks juurde kahe remontimata kõrvaltoa tühjendamisega (seal on igast tulevikuprojekte mööbli näol ja no laste juba väikseid ja veel suuri riideid, tööriistu jne), aga kuna seal pool ühtegi toimivat küttekeha pole, siis peaks seda osa majast ikka ainult elektriga kütma. Eks paistab, kui aeg nii kaugele jõuab.

Jaanuaris käis meil aga korstnapühkija. Saime oma korstnad, soemüüri ja pliidi ning ahju puhtaks, lisaks väärt nõu. Nimelt on meil soemüüriga mure, et see pigitab. Nüüd kasutame korstnapühkija soovitusel pigieemaldajat, lisaks peame natuke tahmaluuke "tuunima", et need temperatuuri soemüüris madalamaks ei teeks. Ja natuke tarkust veel. Pärast korstnapühkija külastust on vahe ka kohe tunda, sest soemüür näiteks annab palju rohkem sooja.

Lisaks sai köök natuke mugavamaks. Köök vajab meil igast otsast uuendamist - põrand on vaja üles võtta, üks tugipalk seinas on pehkinud, sest seal on kunagine veekahjustus, elektrisüsteem on ripakil ja kõik on täiesti ajutine. Siiani oligi meil seal üks täiesti suvaline kirjutuslaud, mille all omakorda öökapp, no ikka selleks, et rohkem kapipinda. Lisaks laua kohal veel üks liimpuidust ja kanduritest tehtud riiul. Kõlab üsna suvaliselt? Nii oligi. Lisaks puudus mul sedasi alati ülevaade kuivainete varudest, sest osa oli lae all riiulil, kuhu ainult tooliga ulatus, osad hoopis laua all kapis, no ja veel kapi taga peitsid end mõned potid, mida harva kasutasin, sest kuhugi mujale need enam ei mahtunud. 
Sattusin üks päev Keila Sõbralt Sõbrale poes juhuslikult ühele mustale kummutile. Ei arvanud tast õigupoolest suurt midagi, aga mulle nii meeldis kui mõnusalt sahtlid siinidel libisesid. Mõtlesin korraks, et sellest saaks mugava kummuti lasteriietele, aga sinna see mõte jäigi. Kuni paar korda hiljem oli see poodi minnes veel alles, siis hakkas mõte hoopis köögi kasuks jooksma ja mõõtsin kummuti ära. Kodus avastasin, et see kummut on oma mõõtmetelt täiesti ideaalne meie kööki. Nii me siis oma kööki natuke paremaks saime. Kui varem oli pliit osaliselt ukseavas ja sealt edasi pidi liikuma diagonaalis elutoa poole, sest laud oli köögi jaoks liiga suur, siis nüüd on mul esiteks kapp, mis on täpselt ukseavani ja kööki mahub isegi rohkem kui üks inimene korraga ehk jah, ruumi on rohkem ja liikumine palju mugavam. Aga veel tähtsam on asjaolu, et kõik kuivained on nüüd ühes kohas ja mul on ülevaade toiduvarudest ning enam ei pea tooliga lae alt midagi taga otsima. Süüa on nii palju mugavam teha, sest kõik on käe-jala juures, ainult tööpinda on muidugi praegusel kujul vähe. Kapp jääb meie tulevikukööki alles, plaanin selle lihtsalt heledamaks värvida (eks ikka selleks, et meie tillukesse kööki avarust juurde saada) ja töötasapinna peale panna. Niiet 34€ eest sain ma endale poole kogu köögimööblist :)

4 kommentaari:

  1. Nutikas lahendus ruumikitsikusele! Pildi pealt vaadates tundub tegemist olevat IKEA Malm kummutiga! Kui jah, siis soovitan selle igaks sajaks juhuks seina külge kinnitada! Googelda!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. On vist tõesti Ikea Malm kummut ja kuigi ma olen Ikea kummutitega seotud õnnetustest kuulnud, siis mulle tundub see reaalsem ikkagi kõrgemate ja kitsamate versioonide puhul. Ma läksin kohe reaalselt enda oma kööki kangutama ja kui mina oma kogu keharaskusega seal serval seisan, siis see isegi mitte ei liigu ja jõuga tõmmates mina ka ei suuda seda põrandalt lahti saada. Aga see kommentaar on heaks meeldetuletuseks meile ühe teise kapi kohta meie kodus, mis oleks küll mõtekas seina kinnitada.

      Kustuta
  2. See võib juhtuda tegelikult siis, kui teha korraga lahti rohkem sahtleid. Mul on endal kodus sama kummut ja olen selle ehmatuse korra üle elanud. Tõmbasin lahti vist 3 sahtlit ja juba ta mulle sülle kukkuma hakkas. Meil on ka sama sarja väike öökapp kahe sahtliga. Ka see tahab ümber kukkuda kui mõlemad sahtlid lahti tõmmata.

    VastaKustuta