kolmapäev, 26. aprill 2017

2017 esimese kolmandiku kokkuvõte

Natuke hirmutav on mõelda, et kolmandik aastast on juba läbi. Mul on kodu mõttes käesolevaks aastaks suured plaanid. Kui aus olla, siis arvatavasti natuke liiga suured, aga mulle meeldib ambitsioonikas olla. Aasta alguses kirjutasin ma postituse 2017 plaanidest, lugeda saab SIIT. Üheset küljest on see postitus endale toredaks suunaviidaks olnud, teisalt tunnen ma veidi ikka survet ka, et kolmandik aastast on läbi ja maha kriipsutada ei saa sisuliselt midagi, kuid tegemata tööde nimekirja uusi asju ikka lisandub.

Lõpetamata asjadest on hea meel kirjutada, et lõpuks on valmis elutoa aknalaudade ja -põskede viimistlemine. Elutuba sai meil remonditud 4 aastat tagasi. Aknapõsed kinnitasid Raiko ja abiks käinud sõber erinevate kruvidega ja sellest kogu probleem algas. Ehk ühel aknal olid kõrvuti nii hõbedane kui must kruvi. Kole oli! Seega ma võtsin nõuks need üle pahteldada, siis selgus, et ma seda ikka veidi valesti tegin ja toona asi sinna toppama jäigi. Nüüd olid need liimpuidust aknapõsed kollaseks tõmmanud ja algne plaan need lihtsalt lakiga katta muutus hoopis valgeks värvimiseks. Aknalaua ja aknaümbruse liistud aga peitsisin pruuniks ja lakkisin. Aken sai visuaalselt palju suurem ja valgem.
Üks neljast uue viimistluse saanud aknast. Millel on mu isetehtud taimeriiul, koos seal sirguvate tomatitega.
Teine suurem töö on koridori lae teise osa valmimine. Mis spontaanselt ette võetud sai. Peamiselt see tõttu, et koridor väga kiiresti maha jahtub pärast kütmist. Lage ehitades kadus ka viimane osa maha peksmist vajanud pudenevast krohvist. Mis omakorda andis koristamist väga mitmeks päevaks. Lisaks oleme nokitsenud edasi selle nn laiendi aknaga ja seinaga. Ühe seina saime valmis, teisest on veel paar lauakest puudu, aknaümbrus vajab veel välist iluliistu nagu said elutoa aknadki.

Lisaks nimekirjas olevatest asjadest leidis lahenduse söögilaua küsimus - ostsime osta.ee kaudu järgmise. Ainuüksi tumepruuni laua valge vastu vahetamine andis toale avarust juurde. Meil on üsna pisikesed aknad, niiet ma üritan kasutada kõikvõimalikke nippe, et valgust ja heledust juurde saada. Lõpetatud sai ka koridori trepi uus välimus, samuti olen joonel kevadiste aiatöödega - riisumine on lõpetatud, õunapuud lõigatud, kasvuhoone korda seatud. Lisaks oleme üsna usinalt küttepuid teinud. Kui nüüd ilmad ka järgi tuleks plaanidele, tahaks kangesti aiamaale elu sisse puhuda.  :)

See-eest elutoa lakke on köis ikka panemata. Kui kaua kannatab ühte tööd edasi lükata?! Järelikult veel kannatab... Koridori seinad on peitsimata (ja enne seda üle lihvimata), aga see töö eeldab, et lapsed oleksid kas õues või kodust ära. Niiet ootab pigem soojemaid ilmasid, siis on ka mõnus aknad pärani teha ja koridoris olevad asjad õue tassida - lihtsustab lihvimistolmust koristamist kõvasti. WC põranda plaatimisega ma tegelesin ja valisin isegi K-rautast plaadid välja, aga kui töötaja teatas, et nende laost leidmine võib võtta mitu tundi, siis jäi ost katki ja nüüd ma kiuste mõtlesin juba uue plaani välja, kuidas ühesid vanasid plaate hoopis ära kasutada. Ülejäänud tööd olidki pigem soojemale ajale planeeritud, niiet üldplaanis ei pea muretsema ja tegelikult on ju enamus 2017 ikkagi veel ees.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar