pühapäev, 1. jaanuar 2017

2016 meenutusi ja plaanid 2017

Eelmise aasta kõige suuremateks hetkedeks olid kahtlemata meie magamistoa ja lastetoa valmimine. See ühtlasi tähendas ka seda, et meie elutuba sai oma originaalse funktsiooni tagasi ja me ei pidanudki enam hiljemalt kell 9 õhtul kõiki külalisi ära ajama põhjusel, et lapsed magama läksid. Aasta esimene pool läkski tubade remontimisele (rohkem küll ehitamisele), näiteks jaanuari algul me alles hakkasime tuba vaikselt soojustama. Oma tubadesse kolisime mais ja oma õige näo sai meie magamistuba juulis, kuid uks on siiani värvimata, muidu saab öelda, et on täitsa valmis.
Lastetoaga ma kujunduses päris rahul pole, kuid hoian end tagasi ja proovin meeles pidada, et see on nende tuba ja las olla nii nagu neile meeldib, teised toad majas on niikuinii pigem minu maitse järgi.



Ülejäänud aasta jooksul proovisin pigem lõpetada ära erinevaid pooleli olevaid asju - vanaema vana vitriinkapp sai mitu aastat tagasi alustatud korrastamise järel lõpuks korda, lõpuni sai tehtud lõkkeplats, wc sai ukse, keldripealne kiviktaimla rajamiseks katte, õuekiik uue välimuse, majaesine sopane mururiba sai asendatud kiviterrassiga, kunagi korrastatud tugitool õige välimuse ja enne külmi osa koridori põrandast korralikult soojustatud. Võib vist öelda, et kahe väikese lapse kõrvalt ja enda ning pere nõu ja jõuga, on olnud täitsa tegus aasta. 
Pilt on tehtud oktoobris kui koridori põrandat soojustasime. Villapakkidest ja mustapõranda materjalidest sai sujuvalt käepärane laud, kus kõiki abitöid teha.


Aga räägime uue aasta plaanidest ka. Ma lubadustena siia kirjutatut ei võta, pigem võtan neid ridu siin kui sihti, kuhu poole püüelda. Aasta esimeses osas tahaks ma lõpetada ära kõikvõimalikke pisiasju: elutoas laeliistuna toimivast köiest puuduv osa ära panna, värvida ära magamistoa uks (ja vannitoa ja wc ja välisuks), koridoris oleva "laiendi" aknaümbrus taaskasutusmaterjalist valmis teha ja sealne sein, lõpetada poole koridori peitsimine, elutoa aknaümbrused värvida/peitsida, kööki ruloo, söögilauaga midagi välja mõelda, plaatida wc põrdanda... (ja see kindlasti jätkub).

Kui ilmad soojemad, minul suvepuhkus ja ehk ka eelarve natuke vabam, siis tahaks ma selle aastanumbri sees üles võtta ülejäänud koridori ja laiendi põranda, need vanast mullast tühjaks ja korralikult soojustada. Sellest lähtuvalt tahaks ma valmis saada ka selle nn laiendi lae ja selle ära sisustada (see laiend on üks vana imepisike köök, mille me ümber tegime koridori osaks, sealt lähevad nüüd uksed nii lastetuppa kui meie magamistuppa ning hiljem veel kahte tuppa. Aga ta on nii palju ruumikas, et sinna saab paigutada jalanõudele riiuli ja nagid õueriietele ning ühe malbe kummuti). Lisaks hoian ma sõrmed ristis, et mu vanemad oleks nõus mulle näiteks sünnipäevaks uue välisukse ehitama (selle kohale tooma ja ette panema. Kas ma olen siin öelnud, et mul on imeline papa, kes meid nii palju aitab!), mis peaks praegusest suurem tulema, et taastada kunagine ukse laius ja mingi mõttetu penoplasti riba sealt kõrvalt ära kaotada. See tähendaks ka seda, et saaks korda teha ukse kõrval oleva vana lubikrohviga seina. Ja et küll küllale liiga ei teeks, siis tahaks ma ära remontida köögi! (Raiko räägib, et see on võimatu, sest tuleb maha võtta kõik seinad, vana põrand ja lagi ning uus elektrisüsteem teha, aga ma leian, et lagi ja seinad vajavad vaid loomingulist lähenemist ja võiksid alles jääda. Eks paistab).

Igatahes soovime, et 2017 tuleks värviline aasta nii meile kui meie kodule kui kõigile teile ja teie pesadele! Rohkelt kodusoojust!

2 kommentaari: