esmaspäev, 6. mai 2019

Lastetoa värskendus


Mida teha 1,5-kuuse beebi kõrvalt? Remonti! Tegelikult oli meil lastetubade värskendamine plaanis juba sügisel, aga kuna seal midagi "karjuvat" ei olnud, vaid lihtsalt vajas uut kihti värvi ja sellist kerget iluravi, siis tulid kogu aeg kiiremad toimetused peale ja sinna see jäigi. Kuni märtsi algul haarasin pahtlilabida ja värvirulli ja lastetuba sai uue ilme.

Ma poleks selle tööga aus olles veel sugugi kiirustanud, aga lugu sai alguse sellest, et lapsed käisid lasteaiaga Nautica keskuses näitusel ja said sealt kaasa Babybacki sooduskupongi. Läksime siis laste tungival soovil sinna sööma ja hüppasime korraks Pepcost läbi. Ma ei olnud varem seal poes käinud, aga olin kuulnud linnajutte imetabaselt odavast poest ja tahtsin korraks pilku peale visata. Koju tulime armsate ja tõesti väga odavate öölampidega lastele ja õhtul neid üles pannes hakkas mind hullult häirima, et seinad nii koledad on - siin seal täkked, mõned plekid, salaja kleebitud kleepsust jäänud liimilärakad. Ei midagi hullu, aga üldmulje oli veidi väsinud. Nii võtsingi vastu otsuse, et mina lähen järgmine päev ehituspoodi tapeeti ja värvi ostma.

Alustuseks kaks pilti enne värskendust:

Kuna Mariette ja Raian jagavad tuba ja seda veel üle aasta (me tahame preilile kooliks oma tuba, s.t. meie tuba läheks talle ja meie peaks selleks ajaks saama enda nö päris magamistoa valmis), siis lähtusin jälle neutraalsetest värvidest, et sobiks nii poisile kui tüdrukule - seinavärv sai oliivirohekas ja tapeet mustade, hallide, beežide kolmnurkadega. 

Küll aga plaanisin mõlemale natuke nö oma nurga. Tõstsime riidekapi, mis varem kahe voodi vahel oli toa nurka, mille küljele panime pika peegli ja sinna kõrvale natuke roosat riiuli ja nagi näol, kus preili oma ehteid, kotikesi ja muud äärmiselt olulist kraami hoida saab. Ikka selleks, et kleidiga keerutamine ja juuste sättimine kõik eriti tore oleks ja printsessi tunde tooks. 

Raiani poolele meisterdasime ronimiseks seinaredeli, kus rippuda, trikitada, alla hüpata jne. Tahtsin juba varem lastetuppa ronimisseina, et talvisel perioodil ka oleks hea koht energia kulutamiseks ja tegelikult ostsimegi ühe kasutatud variandi, aga selgus, et seda ikkagi selliselt ohutult meie seina külge kinnitada ei saanud ja nii leidis see hoopis kasutust õues puuonni küljes. Seega tegin ehitusest alles jäänud materjalist redeli ise (mina oleks pulgad samasuurte vahedega paigutanud, aga Raiko leidis, et erineva laiusega vahed annavad ehk rohkem erinevaid võimalusi turnimisel).

Voodid on täispuidust ja leitud juba suvel facebooki müügigrupist kokku 30€ eest. Ostes olid voodid värvimata, aga võõpasin ise üle ja sedasi sobivad nad väga hästi - üks hall ja teine valge, aga muidu täpselt samasugused. Väga hästi moodustavad tapeediga terviku. Voodite vahele on paigutatud raamatukast ja Ikea tumba, mille sees peidavad end voodiriided ning mille peal on mõnus õhtust unejuttu lugeda. 

Selline sai siis lastetuba seekord. Järgmine uuendus juba siis, kui preili oma tuppa kolib ja poisid lastetuba jagama hakkavad. Kusjuures lastetuba ongi meil siiani kõige rohkem uuendatud tuba, samas kui oma magamistoas ei ole me muutnud midagi peale kardina ja ühe pildi lisasime seinale ja no okei, hetkel litsusime beebi võrevoodi ka tuppa ära. Mis ruumi te enda kodus kõige sagedamini uuendate?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar