teisipäev, 29. august 2017

Enne ja pärast: lastetoa kapp

Kirjutasin siin varem lastetoast pilte jagades, et mulle ei meeldi nende kapid, need ei olnud ennem ka midagi erilist, aga nüüdseks olid nad lihtsalt oma aja ära elanud - uksed vajusid sissepoole ja pisikesed sahtlid olid katki läinud ja seetõttu ära võetud. Niiet ühesõnaga oli  meil lastetuppa midagi järgmist vaja (ja ma sihilikult ei kasutanud sõna "uut") ja see ei oleks mina kui ma nüüd mingit vana kappi selleks ei leiaks, mida ümber teha.

Tegelikult oli meil kapp ka mitu head aastat olemas, ma isegi ei mäleta, kas Mariette oli meil toona juba olemas või veel ei olnud. Algselt kappi ostes plaanisin ma selle värvida valgeks ja halliga sik-sak mustri peale teha ning hoopis elutuppa paigutada.  Kapp on ostetud 10 sendi! eest osta.ee-st ja ma nii mäletan, kuidas kapile järgi minnes müüja suured silmad Raiko poole tegi ja küsis, et mida te ometi sellega teete (ehk teisisõna tal oli hea meel, et keegi tasuta prügi ära viib).
Kapike enne...
Kapp ise oli terve, ainult tagaseinas oli vineer veidi räsuda saanud, kuid see-eest oli ta nende ilgete kleepsudega kaetud. Neid jätkus ka uste sisekülgedele ja sealt võis näiteks ka valimisreklaami kleepse leida. Ma mõtlesin kleepsud lihtsalt nii palju maha tõmmata kui tulevad ja siis kapp üle kergelt lihvida ning uue värvikihi alla, aga osad kleepsud tulid täiesti koos värviga maha ja sealt tuli nii ilus puit välja, et mõtlesin värvimise osas ümber ja asusin hoopis kogu kapil värvikihti eemaldama. Pärast selgus, et kapi puidupind on üksjagu laiguline, niiet eks ta algselt suure tõenäosusega just sel põhjusel varasemalt värvitud saigi. Aga kuna ma seda sooja puitu täitsa värvida küll enam ei raatsinud, siis otsustasin veidi mustrit peale teha, et veidi seda laigulisust peita. Lappasin erinevaid mustreid, mida internet pakkus ja lõpuks otsustasin sellise teha:
Siit fotolt on ka hästi näha puidu laigulisust.
Ma ei olegi kunagi varem mustri jaoks mööblit teipinud. Päris põnev oli, et kas tuleb ikka välja ja kas tõesti tuleb nii äge, aga teipimine ise tüütu - mul ei ole eriti kannatust, vaid tahaks kohe ikka tulemust näha. Värvisin ustele mustri kuldse Hammerite värviga, mis tegelikult on mõeldud metallile, aga nakkus väga hästi varem liivapaberiga karestatud pinnale, värvi sai ilusti rullida  ja voolama ei hakanud. Värvimisel teibi abi kasutamisel on oluline reegel, et teip tuleb tõmmata ära kohe kui töö tehtud ehk kui värv on alles värske. Pärast kuldse värvi kuivamist lakkisin kogu kapi mööblivärviga üle ja lisasin armsad kuldsega nupud.
...ja lõpptulemus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar