esmaspäev, 20. veebruar 2017

Koridori lagi

Alles ma siin kirjutasin, kuidas hakkasin koridori lage soojustama, tänaseks (õigemini laupäevase õhtu seisuga) on lagi valmis. Abilisteks olid minu vanemad ja vend. Tegelikult piisas mul vaid poole sõnaga vanematele helistades mainida, et ma selle lae kallal nokitsemise ette võtsin, kui nad juba arvasid, et tulevad ja aitavad nädalavahetusel selle valmis teha. Ja ühtlasi töid meile küttepuid juurde (ja kartuleid ning moose-mahlu ka). Olen ilmselgelt üks ära hellitatud pesamuna!
Kõige pealt aga meenutuseks milline koridori lagi algselt oli:


Enne kui sai lae kallale asuda oli koridoris veel paari ruutmeetri jagu vana lubikrohvi seinas, mis maha peksta tuli. Selle töö võttis suuremalt osalt vend enda peale. Ühest küljest on mul hästi hea meel, sest nüüd lõpuks ometi ei ole seda krohvi koridoris kuskilt ära võtta rohkem, aga oh sa poiss, kus seda tolmu jälle tuli - isegi mitu tuba eemal tuli läbi suletud uste pragudest seda tolmu sisse, rääkimata siis milline meie koridor välja nägi.

Lae enda soojustamisest väga palju rääkida polegi, üllataval kombel sujus ka ilma suuremate viperusteta. Sai tehtud nagu teine osagi koridori laest - keskele jäi vana tala alles, soojustuseks 10cm villa ja peale lauad. Ühele poole tala olin ma suutnud juba villa ära panna, mul endal veel siis laelaudu polnud, niiet sidusin villa üleval hoidmiseks selle alla toestuseks nöörid. Teiselt poolt tala sai veidi lihtsamini ehk natuke maad laelaudu kinni lastud ja siis vill tagantjärgi paika lükatud ja siis jälle jupike laudu pandud. Ilmselgelt tunduvalt lihtsam kui kaikaga villa üleval hoida ja siis kuidagi nööri lakke kinni klammerdada. 

Uus lagi teeb ruumi kohe tükk maad hubasemaks ja visuaalselt laiemaks. Lisaks alati mingi lõpetatud projekt annab nii palju uut energiat, et tahaks kohe järgmist asja ette võtta. Eriti kui on mõni selline töö nagu lae puhul, mis ei võtnudki ülemäära palju aega ega kuigi suurt tükki eelarvest, kuid samas annab visuaalselt nii suure muutuse. Meie hetkel küll veel valgeks värvimata koridori lagi ka teile imetlemiseks.


4 kommentaari:

  1. Teinekord võib seda villaasja teha nii, et lased kummalegi poole teatud vahe järel kruvid ette valmis enne, kui villa hakkad panema, siis hulga mugavam seda nööri vedada :) kinnitad kruvide taha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma algul lootsin, et kui vill nii 2 cm laiem lõigata, siis jääb nii palju tihedalt, et hoiab ennast ise üleval. Pärast olin targem ja nöörid ennem ning siis vill :)

      Kustuta
  2. Lauad soovitan varem ära värvida, muidu pärast kuivavad lauad ja värv praguneb ühenduskohtadest laiali.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tõsi. Samas poleks vist antud juhul need lauad värvituna kokku läinud. Tegemist oli nö praakmaterjaliga ja need läksid väga vaevaliselt kokku. Mõned triibud on lakke kuivanud, aga mu meelest ei midagi hullu. Valget värvi meil majapidamises ikka leidub, niiet teen üle (arvatavasti saan seda aja jooksul mõned korrad teha).

      Kustuta