pühapäev, 19. veebruar 2017

Uus söögilaud!

Foto osta.ee kuulutusest
Kolmapäeval saime kätte oma uue (see tähendab, et kellegi vana) söögilaua. Seni oli meil söögilauaks üks nii saja aasta (?) vanune vanaema kuurist leitud söögilaud, aga sellel olid niiskusega jalaotsad ära pehkinud, niiet jalad on erineva kõrgusega ja lisaks on vanal laul plaat liimist lahti ja kahe plaadi vahel haigutab nii 1-2cm pragu. Ma ei ole seda lauda "maha matnud" ja tahan üks hetk selle korda teha (või lasta teha), aga praegusel hetkel tundus mõtekas see laud natuke uuema vastu välja vahetada - nii silmailu pärast kui selleks, et vana laua seisukorda enam hullemaks mitte teha.


Aga nüüd uue laua juurde. Suur valgeks värvitud söögilaud, mille meie ostsime osta.ee-st 50€ eest. Müüa oli küll julgelt kasutanud sõna restaureeritud, millest on asi siiski kaugel, sest no mööbli valgeks värvimine ei ole kohe mitte veel restaureerimine ja üllatus-üllatus ka sellel laual on jalad veidi eripikkusega. Kuidas saab küll sellist asja oksjoni kirjelduses mitte mainida? Niiet natuke nokitsemist saab ka selle lauaga teha. Aga hoolimata iseloomu lisavatest vigadest meeldib mulle uus laud väga. Kusjuures ainult laua heledama vastu välja vahetamisega on tuba palju avaram ja helgem.

Laud on meil elutoas kohe köögiukse juures, sest meie tillukesesse kööki ükski söögilaud lihtsalt ei mahu. Kunagi (loodetavasti suvel) kui köök remonditud saab, siis pisikese hommikutee joomiseks mõeldud nurgakese tahaks kööki ka lisada. Uus laud sobib meie elutuppa aga isegi ehk tsipa paremini, sest tal on samasugused treitud lauajalad kui diivanilaualgi ja kuigi mööbel elutoas on meil segu valgest ja tumepruunist puitmööblist, siis valge lauaga jääb üdine mulje toast avaram ja valgusküllasem. Osade toolide asemel on meil laua ääres aga hoopis pink, nii mahub rohkem külalisi laua äärde istuma ja on mugavam lastega koos süüa kui viimased kangesti sülle ronida tahavad. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar