teisipäev, 27. september 2016

Ilma ukseta WC

Nii nagu pealkiri ütleb, siis kuni eilseni ei olnud meie WC-l ust. Oli hoopis tekk, mis ukseava varjas. Oma perega olime me sellise korraldusega harjunud, mis muidugi ei tähenda, et see kangesti meeldinud oleks. Kerge kohmetus tekkis mul siis, kui meile tulid külla külalised, eriti need, kes meile esimest korda sattusid.
Võib ju tunduda, et ühe ukse ette panek ei olegi nii suur töö, ma arvasin ka algul nii. Meie murekohaks oli see, et wc ukseava on meil ise seina sisse lõigatud, kahe tugiposti vahele ja oli umbes 70cm lai. See oli kahe palgi vaheline ala. Imekombel pesumasin mahtus sealt sisse ja mulle tundub, et meil pole üldse kõige väiksem pesumasin. Mõned kuud tagasi õnnestus meill endale saada korralik täispuidust lakitud uks, mis on küll veidi määrdunud, aga muidu igati ilus uks. Ema-isa töökohas vahetati osad uksed välja ja vastasel juhul oleks see uks ära viskamisele läinud. Uks on aga lai 77,5cm. Saate vist isegi probleemist aru? Seega tuli ukseava suuremaks saada ja ühtlasi pool palki ühelt poolt ära saagida.
Alustasin ise suure hurraaga kui Raikot ja lapsi kodus polnud, mis see siis ära ei ole. Lõikasin saega risti palki sälgud sisse ja siis kirve ja peitliga raiusin palgi õhemaks. Tegelikult läkski algus üsna hästi, kuni radiaator seinal ette jäi (Raiko vahetas selle nüüd natuke kitsama vastu välja ja algne radiaator peaks minema tulevikkus lastetuppa). Ja kui ma siis eile olin täiesti kindel, et nüüd on uus ja suurem ava valmis, siis tutkit, numbreid ma igatahes ei tunne - mõnest kohast oli 5cm puudu. 5cm! Kuidas saab sedasi mõõta???

Hakkasin õhtul, kui Raiko lastega ema juures oli otsast peale - 3.5tundi läks, et lõpuks see kuradima uks sinna mahuks. Ma olin nii tige. Ausalt, iga kord vaatasin, et nüüd küll mahub - proovin, ikka kuskilt mingi nukike ees. Teen sealt suuremaks, et nüüd küll läheb ette ja ikka ei mahu. Kui lõpuks ette mahtus oli mul täiesti ükskõik, kas see seal otse ka on, peaasi, et ees. Raiko õhtul aitas ilusti kinni kruvida ja siit-sealt tegi käsisaega mõned millimeetrid ruumi juurde, et uks ikka otse oleks.
Ja nüüd saamegi wc-s käia ilma, et üks (parimatel päevvadel kaks) väike silmapaar sinuga sinna kaasa tuleks. Ukse saab isegi lukku panna, niiet mina saan wc-s rahulikult olla ja kuulata kuidas laps ukse taga linki kolistab. Ma ei saa aru, mis komme see väikestel lastel vetsu kaasa tulemisega on. Mul uksega ei ole mingit probleemi uks kinni panna ja seda nuttu kuulata, aga kardina taga pooleteist aastast last ootama sundida on võimatu, ikka lükatakse see eest ja tehakse hihiii. No kui mugav ja privaatne saab sedasi vetsus käia olla...

8 kommentaari:

  1. Kas lihtsam poleks olnud õiges mõõdus uks osta? Kas teised uksed samasugused?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lihtsam oleks kindlasti olnud. Aga see oleks tähendanud ka seda, et kui ukseava oli 70cm, siis lengide võrra oleks see veel vähenenud, niiet lõpuks oleks nii 60cm alles jäänud ja sealt juba meie pesumasin enam vajadusel välja ei mahuks.
      Teised uksed välimuse mõttes või paigalduse mõttes samasugused? Pooled uksed on samas kohast, kus seegi ehk mu vanemad teevad töö juures uksi ja nende kaudu, teised on vanad majas ennem olnud uksed, on nii tahvliga kui laudisega, aga kõik täispuidust (vana välisuks siiski metallist ja köögis on mingi papist uks). Vanad uksed osad on veel vanast värvist puhtaks tegemata, uued on viimistlemata. Vähemalt koridoris olevad uksed plaanin ära värvida valge ja halli kombinatsiooniga, et oleks ühtne välimus.

      Kustuta
  2. Mind igatahes üldse ei häirinud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu lapsed ei tulnud sul sel hetkel sinna ku-ku ka tegema :D

      Kustuta
  3. Aga lapse jaoks oled sina ju kogu tema elu kaasas/kõrval olnud kui tema on potil olnud, miks siis vastupidi ei või olla. :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on küll väga kohmetu teatud ajal kuus laste ees wc-d kasutada, eelistaks privaatsust. Ja teie vaatepunktist lähtudes, siis lapsed minu ees tampooni ei kasuta. Laste ees pissimisega saan hakkama.

      Kustuta
  4. Väga vahva lugemine! Nii hästi tean seda tunnet, kus suure hurraaga hakkad midagi meisterdama, tundub, et ongi valmis(ise ju südamest usud, et ongi tehtud ja koristad juba sodigi kokku ära) ja siis... ei, veel midagi teha ja veel ja veel. :)
    Endal üürikorteris ei olnud wc/vannitoa uksel lukku ja juba siis oli raske õelapsi sealt eemal hoida kui ise asjal käisid. Samuti ei saanud paljud külalised aru, et kuidas ei käi lukku?
    Väga vahva! Vinge naine oled! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ausalt öeldes olin püha viha täis kui sain aru, et see uks sinna ette ei mahu. :) Aga tahtmine peale jääda oli suurem.
      Meil keegi otse pole midagi öelnud, enamasti saadi aru, et meil siin kõik pooleli. Aga uuel uksel on isegi lukk ees :)
      Ma ise pean ennast täitsa keskpäraseks Saare naiseks.

      Kustuta