neljapäev, 9. juuni 2016

Magamistuba: peaaegu valmis!

Meie magamistuba on nüüd peaaegu valmis, viimased pisiasjad siiski veel vajavad tegemist. Näiteks me alles saime magamistuppa ukse ja selle ümbert on viimistlemata, üks pildike kuluks seinale ära ja ma pole rahul ka kardinatega. Ma algselt vaatasin Halensist neid lillasid kardinaid, aga ma ei raatsinud nii palju nende eest välja käia ja otsustasin kunagi üürikorterisse ostetud ja nüüd lihtsalt kapis seisnud kardinad ise ära värvida. Esiteks jäi tulemus laiguline ja nüüd ma mõtlen, et ehk peaks hoopis midagi hallikamat valima. Ses suhtes läks muidugi hästi, et ise värvimine oli küllaltki odav, palju kurvem oleks ostetud kardinate järel avastada, et nende toon mulle ikkagi ei sobi.

Ma ühes varasemas postituses kirjutasin ka, kuidas magamistoa siseviimistlus sai alguse tapeedist, sest päris alguses oli mul hoopis teine halli-roosa kombinatsioon mõttes. Aga sõbrannale tapeeti valides jäi mulle see tapeet silma ja lõpuks käisingi seda mitu korda poes vaatamas ja teadsin, et tahan seda. Magamistuba ise on meil üsna pisike - ehitasime varasema ühe suure toa kaheks (magamistuba ja lastetuba), nii otsustasime andmaks toale visuaalselt suuremat muljet tapeetida ainult kaks seina. Teised kaks seina said värvitud helelillaks nagu tapeedi üks toonidestki. Tapeedi helesinisest toonist lähtudes sai tehtud DIY raames helesinine lühter.

Kõik ülejäänu tahtsin ma teha võimalikult heleda - valge (kreemikas) mööbel, valge lagi ja põrand - tuba asub põhjapoolses küljes ja on ühe pisikese aknaga, niiet järjekordne visuaalne toa avardamine. Riidekapp magamistuppa on ostetud facebooki ühest mööbligrupist juba aastaid tagasi ning seisis siiani lahtivõetuna pööningul. Kapp ise ei ole küll just esimeses nooruses, niiet tal on kriipse-kraapse, parandusi ja pahteldusi, aga samas see kuidagi sobib ja lisab sellist vanaaegsuse hõngu. Kapi otsas on isa vanas kohvris ja korvikestes leidnud panipaiga jõulukaunistused ja mu kaltsukerad, millest ma üks hetk ise vaipa teha tahan.

Ka voodi on ostetud facebooki kaudu ja sellest rääkisin täpsemalt SIIN. Paljude sahtlitega kummut, kuhu kõik pesu, vööd, kosmeetika, ehted jms pudi-padi mahutada on magamistuppa lihtsalt ideaalne, ostetud Magda Misjonipoest.
Väikese erandina heleda mööbli seas on öökapi asemel kasutust leidev puupakk, mis läheb kokku vanadest paksudest põrandalaudadest tehtud aknalauaga ja seda viimast ma lihtsalt armastan! Olgu, kui aus olen, siis see on mu lemmiktuba majas, just värvide ja mööbli valiku ning paigutuse osas. Ise tunnen, et esemed ei võistle omavahel ning moodustavad mõnusa terviku.
Kuidas teile meeldib?


12 kommentaari:

 1. Väga meeldib! Eriti see aknalaud! Ja kapp on ilus! :)
  Ma sain paari euroga kardinaid sellistest kaltsukatest, mis on koguduste juures. Sinna satub ilusat skan

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Tel trikitab. Sinna satub ilusat skandinaavia kraami u nagu hemtexi stiil on.

   Kustuta
  2. Aitäh!
   Ma olen Keila kaltsukatel, seal hulgas kahel kiriku omal, silma peal hoidnud, aga siiani tulutult.

   Kustuta
  3. Skandinaavia kraami leiab aeg-ajalt ka Sõbralt Sõbrale poodidest. Sain just paar nädalat tagasi ühe Hemtexi vaiba näiteks Viljandist.

   Kustuta
  4. Ma Keila Sõbralt-Sõbrale poega olen täitsa tuttav, aga peamiselt olen sealt mööblit skoorinud.

   Kustuta
 2. Oi, aknalaud on nii kihvt! Ja need kapid, kummutid!

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Aitäh! Kusjuures mööblitükid on sattunud meie juurde eri ajal ja mitte üldse plaaniga kuhugi konkreetsesse tuppa, aga sobivad sellest hoolimata päris hästi kokku :)

   Kustuta
 3. Mulle meeldib see riidekapp ja lamp :) väga ilus ja originaalne magamistuba.

  VastaKustuta
 4. Mulle ka meeldib kangesti see lühter ja aknalaud ja kapp (ja see, et selle kõrged jalad nii palju õhku tuppa annavad) ja need pleedid kapi otsas ka! :)

  VastaKustuta
 5. Kas voodi teistpidi ei mahuks keerata? See ilmselt personaalse maitse küsimus, aga ma ise jubedalt võõristan neid lahendusi, kus üks partner nö seina ja teise inimese vahel kinni on.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Pean tõdema, et meid see ei häiri, kui nüüd aus olla, siis 8 koos elatud aasta jooksul on meil alati voodi ühest küljest vastu seina olnud nii, et üks natuke "lõksus" on. Hea tahtmise korral vist küll mahutaks napilt-napilt voodi teistpidi ka, aga siis jääks pool akent voodipeatsi taha varju ja meil on tuba niigi pime. Lisaks annab praegune lahendus visuaalselt suurema toa.

   Kustuta