reede, 25. september 2015

Palkide vahetamine

Ma ise pean lastetoa remondi alguseks juuni lõppu, kui meil talgud toimusid ja seinad said vanast krohvist puhtaks löödud, vana soemüür lammutatud, põranda üles võtmine jäi Raikole (ja preili Mariettele muidugi ka) õhtusteks nokitsemisteks. Uskumatu, et see kõik algas juba juuni lõpus ja nüüd on septembri lõpp ja kui aus olla, siis ei ole me veel omadega suurt kuskil. Optimistlik mina arvasin, et praeguseks on meil lastetoad (või õigemini lastetuba ja meie esialgne magamistuba) juba valmis! Raiko ütleb ikka, et ma tahaks kõike nüüd ja kohe. Tegelikult ma ju tean, et kui remonti nokitseda kahe väikese lapse kõrvalt ja õhtuti ning finantseerida seda kõike ilma laenuta, siis ega asjad ei saagi just valguskiirusel liikuda. Eks ma olen natuke pettunud ka seetõttu, et teinekord ei tee me nädala jagu ise mitte midagi ja tööd liiguvad edasi vaid siis kui meil lisaabi on (sest noh,  ma olen küll tugev saarenaine, aga siiski mehe mõõtu välja ei anna ja sada aastat tagasi ehitati kõik jõhkralt suurte kividega ja jämedate palkidega).
Nüüd oleme me natuke targemad kui esimesi remonditöid tehes ja et hilisemaid ebameeldivusi ning ümberehitamist vältida, siis saab lastetubasid ehitades kõik vana lahti võetud, üle kontrollitud ja vajadusel osa välja vahetatud. Niiet kui põrand oli üles võetud ja osa mullast välja veetud, sai selgeks, et osaliselt vajavad välja vahetamist ka seina tugipostid. Nii saigi augusti lõpus vana voodrilaud osaliselt maha võetud, soojustuseks olnud saepuru lõkkesse tassitud ja pehkinud tugipostid välja saetud. Või umbes nii Raikol ja papsil see asi käis :)

Toona jäi töö pooleli ja ajutiselt sai õue lihtsalt kile ette pandud. Nüüd sai soojustuseks vill seina, tuuletõkkeks paber ja lõpuks laudis peale. Ka see lahendus on ajutine, aga esialgu aitab talvele vastu minna küll.

* Nüüd leiab meid facebookist ka - Meie kodu lugu

2 kommentaari:

  1. oh, ma tean seda laste ja muu elamise kõrvalt remontimist. Ja kuigi endale pidevalt tundub, et asi ei arene kuskile suunas, siis vaatamas käijad räägivad teist juttu. Eks ise pidevalt selle remondi sees elades kipuvadki muutused mööda minema :D

    marisjamaailm.blogspot.com.ee

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta tõsi ole. Näiteks mulle tundus kevadel, et meie hoov on ikka nii kole ja mitte midagi pole muutunud. Siis võtsin fotod lahti ja ei jõudnud ära imestada, et kas tõesti oli siin algul nii palju prügi ja varemed poole õueni. :)

      Kustuta