pühapäev, 24. juuni 2018

Kevad 2018

Natuke selline tunne, et kui siia pole miskit kirja saanud, siis polegi midagi tehtud. No me ikka tasapisi kogu aeg toimetame, aga kui kõike tavatöö kõrvalt teha, siis ega üleöö tõepoolest suuri muutusi olegi. See on see isetegemise suurimaid varjukülgi. Ja kuigi ma olen juba saanud aru, et alati läheb asjadega kauem kui planeeritud ja arvestan plaane tehes sellega, siis kulub ikka veel ekstra rohkem aega. Aga nüüd, kus puhkus vähemalt ühel meist terendab silme ees, siis äkki saavad asjad veidi suurema hoo sisse.

Aga alustame päris kevadistest piltidest - selle aasta seemnevarust ja külvamiste piltidest. Planeerisin see aasta seemnevalikut veidi targemalt ehk panin maha rohkem neid asju, mille ostmine kallim on. Nii näiteks külvasin veidi rohkem kurki ja punast peeti, sest ma lihtsalt a-r-m-a-s-t-a-n sisse tehtud kurke ja kui oma varud on otsas, siis kipun ma väga kergekäeliselt nende eest raha poodi jätma. Punane peet läheb ainult boršipõhjadeks, nii hea kiirel ajal võtta. See-eest porgandit näiteks panin maha varasemast vähem, sest need on tegelikult poes imeodavad ja kartulitki sai ainult suviseks söömiseks. Natuke katsetasime uute asjadega ka, näiteks pole mul kunagi varem ube kasvanud ja proovime lastega arbuuse kasvatada.
Nüüdseks on aiamaal taimed päris ilusaks sirgunud, esimene värske kartul söödud ja maitserohelist saab toitudele juba pikemat aega oma peenralt noppida, hernedel on kõhnad kaunakesed küljes ja maasikapeenralt saab ka üksteist suhu. Viimastega peaks järgmine aasta olema parem seis, sest see aasta võtsin ette taimede uuendamise, aga jätsin veel vana maasikapeenra selleks hooajaks alles, et ainult noortaimed ei oleks. Ainult redisega lood nii ilusad polnud, need kippusid küll kangesti ära ussitama. Ehk panen siin sügise poole teise külvi veel.

Aga ma tean, et tegelikult tahavad enamus lugejaid ju teada, kuidas meil majavammiga läheb. Kas kõik on valmis? Ei! See osa, mis sügisel sai üles võetud on ilusti tõrjutud (mulla ja kiviosa põletasime üle ja puitosa tõrjusime) ja ettevalmistused uue põranda jaoks tehtud, ports õhutusauke tehti juba kevadel. Teise osa tahaks ma nüüd üles võtma hakata (Raiko, sobib eks!), sest sügiseks tahaks ma ikka toas uusi värvitud põrandalauda näha.

4 kommentaari:

  1. ma avastasin paar nädalat tagasi ehmatusega, et selveris oli lahtise porgandi kilo 99 senti. isegi õunad on odavamad, rääkimata kartulist-peedist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvi pärast vaatasin Maxima e-poodi. Suve edenedes on vist hinnad veidi mõistlikumaks langenud, seal praegu lahtine porgand 55senti kilo. Aga sügisel kindlasti lähevad hinnad veel madalamaks.

      Kustuta
  2. Vastused
    1. Aitäh :) Asjad edenevad küll klassikaliselt planeeritust aeglasemini, aga vähemalt ei ole paigalseis.

      Kustuta