teisipäev, 17. oktoober 2017

Enne ja pärast: Telefonipink

See telefonipink tuli meie majja veidi peale maja ostmist nii umbes 5 aastat tagasi. Viimasel ajal olen ma neid siin-seal blogides ja facebooki müügigruppides näinud, kuid toona kui meie selle ostsime ei olnud ma sellisest mööblitükist kuulnudki. Leidsime selle Keila Sõbralt Sõbrale kaltsukast, hinnas ma enam päris kindel ei ole, aga jäi vist sinna 20-30euro kanti. Ostes ei olnud mul ilmselgelt veel aimugi, kuhu see meie kodus sobima saab (kuulge, ma ei teadnud siis veel sedagi, milline meie kodu olema saab ja ega ma seda veel päris täpselt praegugi ei saa, aga mingi visioon on ikka paigas) ja kas ning millise uue välimuse ma pingile annan.

Telefonipink enne. Pilt aastast 2015 kui kapi korraks välja tarisin ja sama targalt sisse tagasi vedasin, kus see oma aega veel kaks aastat ootas.
Kuna pingikesel oli sahtlite pealsel osal heledad laigud, siis päris esialgset välimust jätta ei tahtnud ja nii ma mitu aastat hiljem kapi tuunimise ette võtsingi. Läksin üsna lihtsat teed ja värvisin kapi tavalise mööblivärviga valgeks (ma veendun üha enam ja enam, et ei ole vaja mitu korda kallimaid kriidivärve kui tavaline mööblivärv sama töö ära teeb). Lihvisin kapi hästi kergelt üle, ja näiteks seda lahtist ava ei töödelnud üldse, puhastasin Vivacleaniga ja asusingi värvima. Kokku 2-3 kihti, esimene pintsliga ja teine (ja osades kohtades ka kolmas) rulliga. Istumisosale jätsin vana naha alles ja panin uue ning rõõmsama riide peale.  Uus kangas (ka Sõbralt Sõbrale poest ostetud, suur tükk 50sendi eest) ei ole päris mööblikangas ja uus kangas vana otsa klammerdades jäi tulemus tugevam ja samas sai vahele jätta tüütu vana kanga eemaldamise töö.
Ainuke  murekoht oli käepidemetega - vanad olid liimitud ja kui ma uued ostsin (vana oli muidugi möödu võtmise jaoks poes kaasas), siis kodus selgus, et need on 1-2mm jagu liiga suured ja aukude puhul pingikeses ei ole tegemist üldse standardmõõduga. Lõpuks tulin ideaalsele lahendusele teha käepidemed enda vanast vööst, millest lõikasin nii palju pikemad jupid, et vöö kapist eemale hoidma jääks, puurisin augud sisse ja kinnitasin mutri ja poldiga.
Pingike jääbki meil laiendisse - alumisse sahtlisse said kindad, mütsid, kraed ja ülemises helkurid, taskulambid, päiksekreem jms pudi-padi, mida enne uksest väljumist kaasa haarata. Kapikese kohale seinale peaks tulema ka üks vanast aknaraamist tehtud peegel ja suure tõenäosusega leiab ka mu draakonipuu oma koha selle pingi kõrval. Taustaks olev telliskivisein on muideks krohvi alt välja päästetud ja puhtaks lihvitud-lakitud ja minu meelest mõjuvad nad pingikesega koos uhke tervikuna ning täiendavad teineteist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar