pühapäev, 5. märts 2017

Soolaleivapidu

Homme saab meil 5 aastat maja ostmisest ja eile pidasime nö soolaleivapidu või siis 5 aastat majaomanikud pidu, aga mulle meeldib seda rohkem soolaleivapeoks nimetada, sest maja ostes meil mingit pidu polnud. Kõik oli toona lihtsalt nii räpane ja kola täis siin ja kogu aeg oli hull tempo peal. Tagantjärgi mõtlen, et pärast 2012 juunis sisse kolimist oleks võinud õues soolaleiva grillipeo teha.

Ma eeltööna natuke googeldasin ka soolaleivapeo mänge, sest tahtsin natuke tegevust meie peole ka, aga peamiselt leidis juttu kingitustest ja toitudest. Meie pakkusime söögipoolisest makaronisalatit, täistera lavašširulle, kana-ananassi-juustuga ahjusaiu, juustu, singirulle, hapukurki, magustoiduks torti ja joogiks kodustest mahladest morssi ning koduveini. Lisaks saime külakostiks puuvilju, küpsiseid ja kringlit.

Minu tehtud kohupiimatort biskviitidega, millel Tordikaunistused lehelt tellitud suhkrupaberist meie maja foto, kaunistuseks on äärtes füüsalid. 
Tegevustest ja kaunistustest natuke ka. Idee viktoriinist oli mul juba algselt olemas, kuid ma sain ise ka aru, et küsimused teistele pigem rasked on, niiet suhteliselt viimasel hetkel otsustasin ma paberist majakesed meisterdada, millelt leidis vihjeid viktoriini jaoks. Kirjutasin neile mõned olulised daatumid maja seisukohast, näiteks majja elektri saamise kuupäev, ametliku kolimine, esimene kord kui vannitoas pesemas sai käia, magamistubadesse kolimine jms, kõrvale lisasin mõned fotod. See sinisele uksele meisterdatud väike fotosein oli minu enda arvates väga armas ja ühtlasi huvitav lugemine ja oma efektse välimusega pilgupüüdja. Kohe ukse ees puupakul oli meil majaalbum (kus on fotod maja ostmisest kuni umbes 2015. aastani, edasi lihtsalt ilmutamata) ja meie külalisteraamat, kuhu endast märgi maha sai jätta.


Kirjutan teile viktoriini küsimused ka, vaadake ja andke teada kui mitmele vastust teaksite (ainult ühe, mis meie praegust ja maja eelmisi aadresse puudutab jätan välja).

1. Mis on meie maja ehitusaasta?
2. Mitu tuba (peale wc, vannitoa, köögi ja koridori meie majas on)? Vihjeks oli, et ostes oli 7 tuba.
3. Mitu akent on meie majal VÄLJAST vaadates?
4. Ahi sai meil valmis 2012 november, pliidi soemüür mais 2013. Millal me esimest korda majas puudega kütsime?
5. Mis oli esimene töö majas?
6. Millal me majja kolisime?
7. Millal sai esimest korda meie vannitoas pesta?
8. Nimeta meie 3 kõige enam kasutatavat elektrilist tööriista?
9. Kõige viimane tehtud remonditöö?

2 kommentaari:

  1. Proovin oma kätt selle viktoriiniga (kasutan blogi otsingut abiks)
    1. 1904
    2. 5
    3. 16
    4. september 2012
    5. Õunapuude lõikamine
    6. "Esimene öö majas oli 13. juuni 2012, ametlikult kolitud saime 15."
    7. "esimest korda pesema saime kodus 5. augustil ja tegelikult"
    8. Akutrell, saag, lihvija
    9. Esiku lagi

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Õiged on 1,2, 6,7 (9 on blogi põhjal õige, ma ise loen trepi käsipuid küll viimaseks, aga selles küsimuses me sattusime vaidlema osadega, kas see on remont v ei ).
      3. On aknaid natuke puudu, tegelikult on 18 koos uste kohal olevatega ja pööningu omadega. Neist 2 on seest poolt "ära kaotatud".
      4. Märts 2012 Ehk saime ühe vana üheks hooajaks küttekõlbulikuks
      5. Välisukse lukkude vahetus (maakleri soovitusel sai see töö kohe korda aetud, sest tema ütles, et tal pole õrna aimugi kui paljudel võivad need võtmed olla).

      Samas neid asju siin blogis muidugi kõiki kirjas polnudki. Aga väga kiiduväärt tulemus siiski :)

      Kustuta