kolmapäev, 11. mai 2016

Valge voodi ja esimene öö oma tubades

Natuke aega tagasi uurisin blogis, et ehk keegi müüb valget voodit, samuti otsisin voodit erinevatest facebooki gruppidest, osta.ee-st jms kohtadest. Mida polnud oli valge voodi, mõningad variandid muidugi olid, aga need olid kas mõõtudelt liiga suured või liiga kallid. Lõpuks ma hakkasin juba mõtlema, kuidas meie vanale mööbliplaadist ja veidi katkisele tumedale voodile valget ilmet anda. Ja siis sattusin facebooki kuulutusele, kus pakuti Sauel täispuidust voodit, hinnaks ainult 50€. Kirjutasin, sain inimese kontakti ja sundisin Raiko helistama, sest ma ise pole suurem asi helistaja. Igatahes päev hiljem läks Raiko voodile järgi, mahutas selle kuidagi müstiliselt meie sõiduautosse ja tõi koju.


Voodi oli valgeks peitsitud ja lakitud, kuid lakk oli aja jooksul kollaseks tõmbunud. Iseenesest meeldis mulle voodi ka sellisel kujul, aga mul oli nägemus, kuidas meie magamistoa mööbel tuleb valge. Ja kuna meie tuba on nii pisike, siis erineva välimusega mööbliesemed teeks toa liiga kirjuks ja koormaks üldpilti, niiet otsus valge voodi saada jäi jõusse.
Lihvisin tsentraallihvijaga vana laki ja peitsi maha (taldlihvijaga on vana laki maha lihvimine äärmiselt vaevaline kui mitte öelda võimatu) ning värvisin kahel korral mööblivärviga (kuna magamistoa kummut ei ole päris valge, vaid õrnalt kreemikas, siis sai valitud sarnane lahendus ka voodile), kaunistuseks sai pva-ga liimitud Vintage Chick´ist pärinev puitdekoor, millele lisaks valgele veidi sinist ja halli värvi kantud.
Voodi maksumuseks, kui arvestada konkreetselt otsekulusid (lihvimiskettad, pintslid, rullid, värvimisalus olid mul kõik ennem olemas) kujunes umbes 70€ (50 voodi, 9 sentidega värvi ja toonimise eest ja 9.50 kaunistuse eest).



Kui voodi juba valmis oli, siis oli järgmiseks loogiliseks sammuks elutoast magamistuppa kolimine - lapsed oma tuppa ja meie oma tuppa. Magamistoas on ikka veel nipet-näpet akna juures teha ja peale voodi ja foto nurgast paistva kummuti meil seal muud hetkel polegi. Aga oma tuba! Muidugi plaani järgi ei läinud miski - lapsed jäid väga vaevaliselt magama ja kui lõpuks Mariette oli magama jäänud, sisi Raian juba ärkas. Lõpetasime ikka lõpuks Raiko lastetoa põrandal madratsiga ja lapsed minu juures voodis.

2 kommentaari:

  1. Väga lahe voodi sai!! Selline stiilne ja sobib hästi halli taustale. :)

    VastaKustuta