neljapäev, 14. aprill 2016

Kevadised aiatööd


Nüüdseks on õue riisutud, lõpetasin 4 päeva varem kui eelmisel aastal (ega ma muidu ei teakski eelmise aasta kuupäeva, aga järgmine päev läksin sünnitama ja tänu sellele on meeles). Riisumisega hakkaski vaikselt kiireks kiskuma, sest muru kasvab otse silme all. Lisaks sai nagu igal aastal hunnikuga maapõuest üles kerkinud klaasikilde kokku korjatud ja mutimullahunnikuid laiali lükatud. Hoolimata sellest, et me ju kogu aeg muru niidame ja meil suur õuekoer on, ei ole mullamutid meid maha jätnud. Algusega võrreldes on neid veidi vähem, aga siiski... Keegi mingit head nippi teab muttide peletamiseks, mis ei hõlmaks nende tapmist? Kuskilt lõksust surnud mutti mina välja võtta ei suuda, pealegi on meil siin kõrval metsatukad, kus neil oleks omaette ruumi olla küll ja küll. Ise olen ära proovinud musta kassiliiva käikudesse toppimist - tolku ei miskit.
Nüüd kui õue on riisutud ja muru veel hooga ei kasva on õue ebatasasused eriti märgatavad. Suuremaid lohke olen iga kevad täitnud, nüüd ongi õue kirju nagu lapitekk. Lisaks on vaarikad ja maasikad puhastatud. Kui veel viimased ettekasvatust vajavad taimed ka mulda saaks, siis korraks oleks suur kiire möödas.


7 kommentaari:

  1. Oi oleks mul ka nii palju vaba aega :) Muttide kohalt aga nii palju, et neist täitsa lahti polegi võimalik saada, isegi mitte löksudega, tulevad uued. Aga soovitaksin muttidega nt kooselu proovida, võta kui paratamatut :D
    Ps! Aed on sul väga kena!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Õnneks on Raian üsna meelsasti nõus minuga õues olema kui ma toimetan - ta kas ukerdab kõrval või liivakastis ja no kui magab siis tuleb kiiresti-kiiresti tegutseda või kasutada juhust kui Raiko lastega kodust ära läheb. :)
      Muttidega ma väga kurb ei olegi, aga kui nad teinekord aiamaale oma kuhila teevad ja sellega taimed üles lükkavad, siis veidi paneb nukrutsema küll.
      Aitäh, kuigi tööd (ja ideid) on nii palju enne kui ma ise hakkan rohkem rahule jääma :D

      Kustuta
  2. Proovi äkki sellist asja?
    http://www.e-aed.eu/new-featured-prducts/mutipeletaja-paikesepatareiga-pest-stop.html

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle tööraadius on 15m, seega peaks neid õues ikka päris palju olema, niiet kahjuks jääb meie eelarvest välja. Aga tänan soovituse eest.

      Kustuta
  3. Mina panin eelmisel aastal üliusinalt musta kassiliiva aukudesse. Kaevasin üsna sügavale, muld välja, liiv sisse ja mulla tampisin muruga tasa. Ei tea kas mutid/mügrid otsustasid niisama mujale minna või mitte aga hoov on tõesti puhtam ja siledam!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meid just tervitati kahe värske hunnikuga täna hommikul. Ma ei tea, kas meil see must kassiliiv lihtsalt ei toiminud või panin ma seda liiga vähe ning oleks pidanud sügavamale pidanud panema, igatahes pole meie mutid kuskile kolinud.

      Kustuta
  4. http://www.mullamutt.ee/mutiloks-1/kus-see-asub.html
    Meie pidasime samuti mutivastast tõrjet hea mitu aastat paljude erinevate vahenditega,kuni " Maahommik"-us nägin sellest lõksust saatelõiku. Julgen soovitada.

    VastaKustuta