esmaspäev, 27. mai 2013

Soemüür

Ma teadsin maja ostes kohe, et tahan puuküttega pliiti ja veel parem, kui kahesüsteemset, niiet mul pliiti küttes ka vesi soojaks läheb. Pliidi ostsime me ära juba eelmise aasta mai lõpus või juuni alguses ja siiani seisis ta lihtsalt nurgas ja ootas paremaid aegu.
Nüüd oli meil vaja pottseppa, kes teeks soemüüri ja korstna pliidi jaoks ja kuna esialgu end seda tööd tegema tulnud pottsepp viimasel hetkel ära ütles, siis läks meil üsna kiireks, sest tahtsime mai kuu jooksul soemüüri valmis saada. Seda seetõttu, et üks osa soemüürist pidi tulema ka elutuppa ja seega ei saanud ka edasi minna elutoa ehitusega, mis peab lapse sünniks valmis olema. Õnneks leidsime toreda pottsepa, kes meile vastu tuli ja sai mõne enda puhkepäeva arvelt meile müüri ära laduda ning korstna teeb nüüd lähiajal järgi.
Plaanid olid ilusad ja toredad ning pottsepp veelgi parem kui esialgselt leitud spetsialist. Aga... nagu selgus, siis müüri ei saanud ikkagi päris nii teha nagu me oleks tahtnud, sest kandvad talad jäid ette ja nende liigutamine oli juba suurem töö ja müüri natuke nihutades oleks jäänud elutoas olev osa nii tillukeseks, et selle mõte oleks ära kadunud. Seega tuli müür ilma nurgata (või õigemini küll nurga, aga nurga osa on puhtalt silmailuks).

Isa käis abiks pliidi jaoks alust valamas




Siit-sealt on kivid ja mõned muud kohad seguga koos, selle lubas pottsepp ise ära puhastada, kui tuleb korstent laduma. Lisaks on soemüürist küll veesüsteemi torud läbi viidud, aga sellega ka asi piirdub, niiet kütmisega läheb veel ikka aega.

2 kommentaari:

  1. Nurk on olemas ja ilus soemüür ja pliit, (kõrvalt vaatajale) see on ka kindel, et igasugu pottsepatööd alati kauem aega võtavad kui planeeritud, see on üks neist võileiva seadustest ehituses...(et kui kukub siis alati vorst allapoole):)
    Põhiküsimus jäi aga ikka, kas kass on soemüüri sees või kass on juba soemüürist väljas...:))

    VastaKustuta
  2. Körvik (kass siis) käis pottsepa tööd seest kontrollimas ja kuna ta pikemalt soemüüris ei peatunud, siis eeldatavasti oli kõik korras :)

    VastaKustuta