laupäev, 23. märts 2013

Kurgilava

Ma juba tükk aega kibelen õue, läheks see lumi ometi ära, saaks õuet riisuda ja aiamaad kaevata ja seemneid külvata ja muru niita ja tikripõõsad ära istutada (aianurgas olev vana tikripõõsa oksad oli nii vastu maad vajunud, et juured olid alla tulnud). Lühidalt öeldes kibelen ma juba tükk aega õue, aga kui õues nokitseda veel ei saa, siis hakkasin ma ettevalmistusi tegema selleks ajaks kui saab.
Ehk siis tegin täna kurgilava (kuigi ma pole kindel, kas just kurkidele see lava saab, eks kevadel paistab). Mingeid mõõte taga ei ajanud, tegin valmis olnud prussidest. 
Mul läks vaja läks:
*4 prussi 
*kruve
*4 nurgikut (sest ma ei suutnud ainult kruvidega teha, no lihtsalt ei läinud need pikad kruvid sinna prussi sisse)
*pikki peenikesi liiste
*klambreid ja klambripüssi
*haamrit
*kaabliklambreid
*kääre
*katteloori

Kõiki neid asju kindlasti  vaja pole ja  palju asju saab asendada millegi muuga, mis kodus olemas on. Tegin käepärastest vahenditest ja kasutasin neid materjale, millega enda meelest kõige kiiremini ja lihtsamini sain. Kogu ehtitus läks väga ruttu, umbes tunnike üksinda pusida, koos Raikoga oleks kindlasti saanud tunduvalt kiiremini.
Mis oleks võinud teisiti teha: ma oleks pidanud kasvulava veidi laiema tegelikult tegema, sest liistud ei tahtnud nii palju painduda (üsna mitu sai katki murtud), niiet oleks võinud ehk 10cm laiem olla. 


Põhiline algmaterjal

Kaabliklambreid kasutasin ma liistude kinnitamiseks karkassile.

Lava katsin kattelooriga ja ääred klammerdasin kinni. Hiljem mõtlesin, et oleks võinud ehk kilega katta ja klammerdamata jätta, aga noh, seda jõuab veel ümber teha. Lõppmõõtudeks sai 79cm x164cm ja kõrguseks 74cm.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar